Vi-skogen

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som sedan 1983 har planterat nära 120 miljoner träd i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania. Visionen ”En hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv” driver Vi-skogen att fortsätta sitt arbete för att förbättra framtiden för både människor och natur.

En illustration som visar ett träd med en ko och en människa under det

Utmaningen

Vi-skogen vill att sina besökare ska få lärdom om sin klimatpåverkan samtidigt som de ges möjligheten att kompensera för den. Tillsammans med Trossa fick vi möjlighet att utveckla en klimatkalkylator som skulle hjälpa privatpersoner och företag att ta ansvar för sin konsumtion och göra upplevelsen både rolig och lärorik. I förlängningen ska de som använder klimatkalkylatorn komma att förändra sitt beteende och även tipsa andra om sajten.

Lösningen

Vi designade och implementerade en klimatkalkylator som är lätt och intuitiv för besökaren, som lockar till engagemang och skapar intresse, samtidigt som man lär sig om sin egen påverkan på miljön och hur olika färdmedel får olika effekt.

Här kan en användare, privatperson eller företag, fylla i uppgifter om sin egen reseförbrukning, framtida eller genomförd, för att få fram ett resultat om vilken påverkan dessa resor har på miljön. I samma flöde kan besökaren lägga sin förbrukning i en varukorg och på så sätt köpa kompensation av Vi-skogen.

Vi_Skogen_Tablet_landscape.png

Nyttan

För användaren är detta ett sätt att få koll på sin klimatpåverkan och hur man kan kompensera för den egna förbrukningen.

För Vi-skogen skapar Klimatkalkylatorn engagemang och intresse för användare samt möjlighet att kunna kompensera direkt.

Genom implementerad spårning av de olika stegen kan vi analysera processen för att arbeta med förbättringar/förändringar framöver.

Insikterna

  • En roligare användarupplevelse kan leda till att fler engagerar sig, delar med sig av sin upplevelse till andra och slutligen även konverterar.
  • Att kombinera utbildning med engagemang bidrar i vår åsikt till att fler konverterar och i längden blir återkommande nöjda kunder som gärna rekommenderar och delar med sig till andra.

"Klimatkalkylatorn förenklar för både privatpersoner och företag att räkna ut sin klimatpåverkan samt klimatkompensera och på så sätt bekämpa både fattigdom och klimatförändringar."

"ted&gustaf levererar innovativa och snygga lösningar med hög standard. Vi är extremt imponerad av deras snabba service, proffsiga resultat och samarbetet i stort."

Nyfiken på slutprodukten?


Besök klimatkalkylatorn och se hur stor klimatpåverkan du har åstadkommit!

Vill du också hitta ett roligt sätt att informera och lära ut?

Rekommenderad läsning